Убавината на пегите

Brock Elbank е фотограф чии серијали се најчесто на тема за прикажување на убавината во „човечките несовршености“, или барем како што се декларирани во претенциозниот...

Четири папагали и нивната пастелна љубов!

Winter, Spring, River и Rain се четири папагалчиња обоени во пастелни бои. Љубовта меѓу нив е документирана од страна на Rupa Sutton, нивната сопственичка. Со...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Александар Наумчески Архитеткт кој аматерски се занимава со фотографија, зад себе со учество на неколку групни...

Вистинска зимска магија во Токио

Ви го претставуваме Токио под дебела снежна прекривка преку објективот на Yuichi Yokota! Токио, Токио, Токио! Поим за најпринципиелниот урбанизам што би можел да се замисли. Култот...

Надреална природа на Alexis Pichot

„Marche Céleste''  од фотографот Alexis Pichot е резултат на годишна посветена работа на фотографија и едитирање. Фотографот ја документирал шумата Fontainebleau навечер, барајќи ја својата поврзаност со неа и...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела!

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Бојан Гиевски Бојан Гиевски е урбан аматер – фотограф, кој својата креативност ја експресира преку документирање...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Ангела Петровска Ангела Петровска е фотографка - аматер која секојдневно се стреми да ги подобри своите...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела!

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Андроники Антонијадис Андроники е ентузијастична млада фотографка која инспирацијата за аматерската фотографија ја црпи од детализираната...

Доделени престижните “Hasselblad Awards”!

Една од најпрестижните награди кои се доделуваат на секои две години за најдобри фотографии е "Hasselblad Awards". Неодамна ја објавија листата на овогодинешните победници...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Николија Колевска Николија Колевска е аматер кој се стреми кон професионализам. Нејзин најголем предизвик е да...

Торонто – преку фотографиите на фотографот Bora!

Фотографот Bora не води на тура низ неговиот роден град Торонто преку серијалот „Торонто навечер“. Серијалот ја истакнува убавината на градот преку рефлексијата на неонските светла,...

Најдобрите фотографии на 2017 според Flickr

Flickr натпреварот за најдобра фотографија постојано изненадува! 2017 беше навистина инспиративна за фотографите и едноставно е невозможно да се избере најдобра фотографија! Подолу, можете да ги...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Стефанија Шутарова Стефанија Шутарова е аматер чиј предизвик за фотографирање се пејсажите и зајдисонцето. Фотографијата е фотографирана...

Топ 3 #DivianArts инстаграм фотографии за оваа недела

Дозволете да Ви ги претставиме победниците на нашиот неделен  фото натпревар на Instagram! Василије Мерков   Овој талент се вика Василије Мерков и има 15 години. Предизвик му е да...

Новогодишно расположение во Унгарија!

Унгарскиот град, Székesfehérvár, бил главен град во периодот на средниот век. Тој е со богата историја и уште поубава архитектура. Унгарски фотограф ја документираше атмосферата...

André Stummer – Совршен фото серијал од Алпите

Совршени фотографии од Алпите направени од германскиот фотограф André Stummer. Користејќи ја максимално привилегијата да живее во Швајцарија, Stummer направи серијал од најпознатиот планински венец кој ќе...