Македонската уметница Марија Павловска ќе учествува на заедничката меѓународна изложба “УМЕТНОСТА ГО ОБЕДИНУВА СВЕТОТ” (како паралелен настан на Архитектонското биенале во Венеција кое ќе се одржи од 20 мај до 24 јуни 2023 во Палацо АЛБРИЦИ-КАПЕЛО.

📄

,, Сликите на Марија Павловска ги прикажуваат спротивностите (црно-бело, целосно-празно, светло-темно), но не со цел да се потенцираат разликите, напротив, да се препознае богатството на нијансите меѓу секоја спротивност и да се слави различноста. на нашата глобална заедница“. (К.К.)

ФОТО-КРЕДИТ:Марија Павловска 

Учесници на изложбата ќе бидат: Клара АФОНСО, Португалија | Патриција Казагранда, Германија | Арлета Чехиќ, Босна и Херцеговина | Јулија ДУАЧЕНКО, Русија | Хелга ЕЛБЕН, Германија | Кенрио Хара, Јапонија | Марко Кусмук, Србија | Владимир МАРТИНОВ, Русија | Ана Монтанаро, Италија | Дима СУХОВ, Русија | УЛАН, Русија

Специјален гостин: МИЦКО Мице Јанкуловски,  Македонија.

НЕМА КОМЕНТАРИ