На 14 јуни по повод 150 годишнината од раѓањето на Сергеј Рахмањинов ќе се реализира концерт во малата сала на Македонска филхармонија.

____________

📄 Програма на концертот:

 

1. Етида оп. 33 бр.8 g-moll

Прелудиум оп. 32 бр.12 gis-moll

Прелудиум оп.3 бр. 2

Викторија Митеска – пијано

2. Сон – романса за сопран и пијано

Летиција Кондратенко – сопран

Викторија Митеска

3. Елегично трио бр. 1 за виолина, виолончело и пијано

Анна Кондратенко – виолина

Марија Михајловска – виолончело

Викторија Митеска

4. 6 пиеси за 4 раце оп.11

– Баркарола

– Скерцо

– Руска песна

– Валцер

Огненка Герасимовска – пијано

Викторија Митеска

 

ВЛЕЗОТ Е СЛОБОДЕН

Дизајн на плакат – Емилија Малезан @malezan.malezan

НЕМА КОМЕНТАРИ