автори Објавено од Маја M. Георгиевска

Маја M. Георгиевска

713 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ
• More than ten years of journalistic experience I gained by working as a writer and editor, across an electric range of different industries and lifestyles sectors from fashion, interior design, traveling, television and enviorment. • Extensive copywriting expirience with web content, headlines for diverse publications. • Excellent adaptibilty of skills to reach diverse audiences. • Valued for my informative and professional work ethic.

👥️ Презентации и разговори со уметници од локалната уметничка сцена во...

Во рамките на новиот проект 'Arts Hub' кој се реализира во културно-социјалниот простор КСП Центар Јадро, во приодот 2023/24 година ќе се  реализираат серија...

🎹 “Севда”- Концерт во Македонската Филхармонија

Најубавите љубовни песни од Балканот ќе ја исполнат Филхармониската сала на 16 февруари со почеток во 20.00 часот во сосема ново оркестарско руво преку...

ИКС станува носител на нова УНЕСКО Катедра

  ИКС станува официјален носител на нова Катедра на УНЕСКО за писменост за иднината (futures literacy) и медиумска писменост во рамките на UNESCO/UNITWIN програмата. Главните цели...

🎈 Кратка историја за патувањето со балон на топол воздух

Многу слично на вселенското патување, најраните патници на воздушниот балон не биле луѓе, туку биле три животни - овца, патка и петел! 🙂 Многу...

Познати уметници од 18-19 век. Значајни уметнички дела за историјата на...

  Руските сликари на портрети се појавиле на почетокот на 14 век од нашата ера. Тогашните мајстори за четки имале ограничени средства, па затоа честопати...

ЧОВЕЧКА АНТОЛОГИЈА – СОВЕТИ НА СЕДУМИТЕ ГРЧКИ МУДРЦИ

Умереноста е најдобра за животот да ви биде поубав. Почитувајте ги своите пријатели, но и непријатели. Бидете здрави во телото и душата. Слушајте многу....

“Крај Вардарот сесии“ во Аудиокултура со Марија Каева Трио

“Крај Вардарот сесии“ во Аудиокултура со Марија Каева Трио. Марија Каева е уште еден од артистите на 'PMG Recordings' кој заедно со својот бенд, на...

💋💋 Бакнежот во најромантичните и најпознатите уметнички дела.

Има ли нешто послатко, почовечко и поромантично од бакнежот? 🥰 Тоа добро го знаат уметниците  кои го прикажале во нивните најромантични уметнички дела. 🎨🎨 💋...

Современа балетска бајка ‘ПЕПЕЛАШКА’ од Сергеј Прокофјев

На 20 јануари во Националната Опера и Балет, посетителите ќе имаат можност да уживаат во изведбата на  Современа балетска бајка 'ПЕПЕЛАШКА' од Сергеј Прокофјев....

Хороскопските знаци како познати слики од историјата на уметноста

  Незаменливо е чувство кога сте во посета уметнички музеј и ги истражувате сликарските дела во својство на набљудувач. Помеѓу долготрајниот мирис на боите во...

Дали сте слушнале за библиотерапија?

  Повеќето луѓе го поврзуваат домаќинството со готвење, подготовка и одржување на куќата. Но, грижата за домот го вклучува она за што често, на прв...

❄️ Зимска ликовна школа за деца 2023 во Ателје за цртање...

Да бидеме креативни и во зимските студени денови За време на зимскиот распуст Ателјето за цртање и сликање отвара зимска школа, за да можат децата...