Во четврток на 24`ти во 18.00 часот во просториите на Францускиот Институт во Скопје  (Institut Fraçais De Skopje) ќе бидат презентирани фотографии со мотиви од француската престолнина. Автор на изложбата е Роберт Јанкуловски, директор на Македонскиот Центар за фотографија, кој патем е  и одличен познавач на делото на браќата Манаки.

Во рамките на изложбата ќе биде одржано предавање под наслов ”Старата фотографија, инспирација на моите дела”

Роберт Јанкуловски е роден во Прилеп, во 1969 година. Дипломирал на Факултетот за Драмски Уметности во Скопје. Основач е на Македонскиот Центар за фотографија. Моментално работи како професор на Универзитетот на Аудио-Визуелни Уметности,(ESRA-Paris, Skopje, New York).

Роберт Јанкуловски

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЛиста на најскапи автомобили на годината!
Следна објаваПРВА DJ РАБОТИЛНИЦА ВО ЈАВНА СОБА
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР