Фото на денот | Рибарење

Совршена поставеност, совршено време и совршени бои вклопени во една фотографија дело на Gunarto Song. Претставување на рибарењето на поинаков начин од друг агол....

Фото на денот | Розово зајдисонце

Зајдисонце го обвива светилникот Rattray Head во Абердиншајр, Шкотска, изграден при крајот на 20-от век. Авторот на фотографијата Грант Глендининг го уловил прекрасниот момент...

Фото на денот | Малечката Алиса

Овој мистичен Вторник решивме да Ви го разубавиме со една мистична фотографија која ја има направено една мајка, а како модел позира нејзината ќерка,...

Фото на денот | Што е ова?

Децата се истражувачи на непознатото, набљудувачи на се околу нив, љубители на малите работи кои ги прават животот вреден. Со текот на годините, забораваме...

Фото на денот | Куќа среде езеро

За добра фотографија потребно е добро око, чувство за фотографирање, но потребно е и нешто што е вредно да се фотографира. Некои места не...

Фото на денот | Млечниот пат

Астрофотографот Дејвид Лејн го пронашол совршениот момент за да ја направи оваа фотографија. На неа, јасно се познава Млечниот пат над Националниот парк Јелоустоун...

Фото на денот | Земјоделски живот

Велат Земјата е наша мајка, мајка која ни дала живот и ни дава материјали за живеење. Обработката на Земјата е важен сегмент од секоја...

Фото на денот | Танго

Танцувањето е најдобра терапија, за миг заборавате на проблемите и се внесувате во музиката. Оваа фотографија на Ricky Siegers е добра претстава за тоа...

Фото на денот | Да си играме заедно

Rebecca Leimbach не е професионален фотограф, таа е мајка инспирирана од својата ќерка Harper и нејзиниот најдобар пријател - англиски булдог. Од самото раѓање...

Фото на денот | Село во боите на виножитото

За денешната дневна доза инспирација, ви го претставуваме селото Палмитас во Мексико. Жителите на ова село, иако сиромашни, имаат богат дух, па така ги...

Фото на денот | Рефлексија на љубовта

Фотографија која ја претставува љубовта на малку поинаков начин. Наместо вообичаена фотографија на двајца вљубени, Kayla Perkins се одлучува да направи фотографија со рефлексија...

Фото на денот | Свадбен бакнеж

Said Mhamad слободно може да го наречеме најдобриот фотограф од Либан кој создава прекрасни фотографии кои ги овековечуваат значајните моменти. Секоја негова фотографија изобилува...