Фото на денот | Најубавата птица во зима

Снежниот був е највеличенствената птица на зимата; единствена од сите 225 видови на бувови - ова е був кој лови во текот на денот....

Фото на денот | Ајфеловата кула

Дали Париз е најфотографираниот град на светот? Можеби не можеме да дадеме сигурен одговор на ова прашање, но и денес Ви нудиме една прекрасна фотографија...

Фото на денот | Поглед од Македониумот

Прозорец кон убавината, поглед од преубавиот Македониум во Крушево. Фотографија на Андреј Аговски, фотограф кој ги овековечи вилите на Ирина Тошева и ни ги...

Фото на денот | Малиот патник

„Малиот патник“ е фотографија на Tatyana Tomsickova, на која малиот патник го чека својот воз. Куфер и омиленото мече во рака - и спремен...

Фото на денот | Магичната Кападокија

Традиционална и културолошки единствена долина создадена за авантуристички одмор во срцето на Мала Азија, Кападокија. Сместена на местото на некогашен активен вулкан кој е...

Фото на денот | Сакам надвор

Фотографија на дете кое тежнее да го запознае светот што побрзо, да ужива во играта и да го доживее детството во целост. Разбирливо, зар...

Фото на денот | Љубов на лебедите

Лебедот се карактеризира со грациозност и убавина, но со него се поврзува и најчистата љубов. Целосно и се предава на својата друга половина и...

Фото на денот | Ледено совршенство

Неверојатна фотографија на Stephan Fürnrohr, фотограф кој е вљубеник во добрата фотографија. Совршена композиција и совршено светло, совршен момент и совршена скулптура од мраз...

Фото на денот | Редици пред Ајфеловата кула

Во Париз, Ајфеловата кула привлекува повеќе од 7 милиони посетители годишно. Авторот на оваа фотографија, Graham De Lacy, кој бил во Париз за прв...

Фото на денот | Нотр Дам

Ајфеловата кула не е единствената „убавица“ во Париз. Сведок за тоа е оваа прекрасна фотографија на која е претставена Богородичната црква (Нотр Дам).

Фото на денот | Преглед на неговите мисли

За жените една од најголемите мистерии е функционирањето на умот на посилниот пол. Многу жени се обидуваат да сфатат што се врти во главата...

Фото на денот | Современа бајка

Прекрасна, комична, креативна фотографија на Monica Stuurop насловена како „Тркала и потпетици“ на која е претставен спој од соновите на девојките и момците. Девојките...