Фото на денот | Дождлив Париз

Париз, Градот на светлината и љубовта во момент кога врне дожд. Под Ајфелова кула со чадор, со рефлексија од дождот, зар има нешто поубаво?...

Фото на денот | Златно зајдисонце

Прекрасна композиција, совршено зајдисонце во златна боја, женствена силуета и скок во вистински момент - се' во една фотографија, дело на Alex Yakovlev. Фотографија...

Фото на денот | „Потковица“

Прекрасна фотографија на Juan Pablo deMiguel на која е отсликана убавината на природата. „Потковица“ е име за извонреден облик во форма на потковица исцртан...

Фото на денот | Моќта на пролетта

Зар постои некој кој не ја сака пролетта? Зеленило, разни бои и живост насекаде. Оваа фотографија на Alan Mahon на креативен и оригинален начин...

Фото на денот | Меѓусебна поврзаност

Прекрасна, оригинална, креативна фотографија на Hardi Budi, фотограф од Индонезија. Совршена претстава на вљубена двојка; различни интереси, потреби, но како две парчиња од една...

Фото на денот | Бакнеж

Денешниот избор за фотографија на денот нуди емотивен приказ на поврзаноста и искрената љубов помеѓу децата и животните. Прекрасната композиција е дело на Hope...

Фото на денот | Утро во Мачу Пикчу

На оваа прекрасна фотографија на авторот Симон Тонг, се прикажани утринските сончеви зраци како продираат низ облаците на небото над Мачу Пикчу во Перу....

Фото на денот | Пејзаж

Чарлстон, Јужна Каролина: винтиџ фотографија која е потпишана од B. Antony Stewart и која доловува различни нијанси на флората во Чарлстон, најавена како почеток на...

Фото на денот | Мајчинска прегратка

Фотографија на Graham McGeorge, која нуди прекрасен и емотивен приказ на мајчината љубов, која е неизмерна и бесконечна, без разлика дали станува збор за...

Фото на денот | Велигденско зајче

Нашиот избор за фотографија на денот е во духот на празникот Велигден. Станува збор за прекрасна фотографска композиција на Oxana Zuboff, која ги обединува...

Фото на денот | Децата на морето

Фотографија со неверојатна композиција, бои и поставеност. Од една страна небото поделено на две половини, од друга страна моретo кое претставува огледало, отсликување на...

Фото на денот | Непоканет гостин

Marsel van Oosten е фотограф кој ужива во фотографирањето на дивите животни. При својот престој во дивината тој многупати се нашол очи во очи...