Фото на денот | Старата чаршија

Старата чаршија претставена во црно-бела фотографија во момент кога речиси цело Скопје спие, дело на Дамјан Лозановски. Без занаетчиите и без многуте посетители кои...

Фото на денот | Принцеза на есента

Бајка претставена на фотографија дело на Svetlana Belyaeva, во која главна улога има принцезата на есента. Уникатна композиција, која асоцира на свет од нашата...

Фото на денот | Игра на светлината во есен

Прекрасна фотографија на Mustafa Ilhan; природа, есен и совршена игра на светлината документирана преку објектив.

Фото на денот | Попладневна дремка

Кученцето Фидел живее во куќа покрај река во Бриж, Белгија. Ова место привлекува многу туристи во текот на годината, па Фидел голем дел од...

Фото на денот | Сè за добра фотографија

Фотографија која документира процес на создавање добра фотографија, дело на Henk van Maastricht. На фотографите им е позната оваа ситуација, не секогаш е едноставно...

Фото на денот | Црвенкапа

Интересна фото-композиција на фотографот Dave Schreier, каде малечката модерна Црвенката трпеливо чека да отпатува кај својата баба, но не пеш и низ шумата, туку...

Фото на денот | Кафе муабети

Креативна фотографија на Luis Sarmento на која на оригинален начин се претставени две генерации, две времиња, две култури со различни сфаќања. Што мислите за...

Фото на денот | Рефлексија на природата

Прекрасна рефлексија на природата, дело на сонцето и езерото, меморирана со фотографијата на Ronaldo Costa Pereira од Бразил.

Фото на денот | Непоканет гостин

Marsel van Oosten е фотограф кој ужива во фотографирањето на дивите животни. При својот престој во дивината тој многупати се нашол очи во очи...

Фото на денот | Дрво на животот

Фотографија на Anja Buehrer, насловена како „Дрво на животот“ дава прекрасна претстава на целиот живот од друга преспектива. Започнувајќи од значењето кое дрвјата го...

Фото на денот | Angry Birds

Фотографија инспирирана од популарната игра Angry Birds. Адриан Сомелинг повторно не изненадува со неговата креативност и досетливост. Неговиот син е вистинската инспирација за сите негови...

Фото на денот | Lab rat

Фотографија, дел од проектот на младиот фотограф Виктор Наумовски наречен Lab Rat. Очила, дизајн на Александра Митковска, модел Елена Трајановска од Моделс Ин, шминка...