Фото на денот | Непристојна принцеза?

Со почетокот на дигиталната ерa, да се направи добра фотографија е полесно од било кога. Затоа уметниците, вистинските познавачи на фоографијата го сменија начинот...

Фото на денот | Маж во улога на жена

Лесно е да се биде жена? Погледнете ја фотографијата на Patrizia Burra, на која иронично е претставен маж во улога на жена. Мажот во...

Фото на денот | Малиот патник

„Малиот патник“ е фотографија на Tatyana Tomsickova, на која малиот патник го чека својот воз. Куфер и омиленото мече во рака - и спремен...

Фото на денот | Метаморфоза

„Најдов гасеница на парче кора од дрво додека работев на фармата пред некој ден. Можеби не требаше да ја донесам дома, но бев во...

Фото на денот | Принцеза

Фотографија на Tim Walker, приказ на заборавено место со прекрасен амбиент, дополнет со женската убавина со фустан како од бајките.

Фото на денот | Осамено дрво

Оваа слика е фотографирана во Јужна Дакота од страна на Chris Bentley, на која е прикажано старо дрво, осамено, со скршена гранка.

Фото на денот | Поврзаност меѓу татко и ќерка

Фотографија на Anil Kumar, фотографирана во Индија. Црно - бела фотографија која можеби не Ви овозможува да ги видите сите детали, но го доловува...

Фото на денот | Пејзаж

Чарлстон, Јужна Каролина: винтиџ фотографија која е потпишана од B. Antony Stewart и која доловува различни нијанси на флората во Чарлстон, најавена како почеток на...

Фото на денот | Од врвот до дното

Нашиот денешен избор за Фото на денот е фотографија на Mete Baskocak, фотографија на која истовремено е претставен луксуз и гламур, придружен со сиромаштија...

Фото на денот | Детска љубопитност

Станува збор за фотографија поврзана со приказната на Вироника Голден, која е инаку автор на фотографијата. Таа и нејзиниот сопруг долги години не можеле да...