Во време кога есента е на прагот и повеќето македонски семејства подготвуваат зимници, оваа фотографија е наш избор за Фото на денот. Фотографијата не е дело на македонски фотограф, но мора да признаеме дека Emine Basa како да фотографирала автентична македонска трпеза. Леб, лук, кромид, топла чорба, па и круша за десерт… прашајте ги постарите: зар има нешто поубаво?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЏастин Тимберлејк за The New York Times
Следна објаваЖивотинско царство во кое царува љубовта
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР