И покрај 💧💧дождот – околу илјада ученици уживајќи играа шах на плоштадот во Бремен. 🇩🇪

Околу илјада 👥👥 ученици од основни училишта се собраа на долги маси на плоштадот во германскиот град Бремен за да играат шах. Градската служба за образование вели дека ова е најголемиот проект од ваков вид во земјата. Во Бремен шах се игра еден час неделно и во училиштата, зашто познато е дека тој ги развива умствените способности. Целта на надлежните е подобрување на образовните шанси на сите деца.

ИЗВОР >Дојче Веле на македонски

НЕМА КОМЕНТАРИ