автори Објавено од Зорица Ристовска

Зорица Ристовска

842 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

Водни авантури | Eric Zener

Прекрасни слики во кои преку моќта на бојата, искусната рака на Eric Zener и неговата способност успешно да раководи со четката, создава прекрасен приказ...

Најслаткиот миленик | Lennette Newell

Мачката, која ние денес ја познаваме како наш миленик, е најраспространетиот вид од фамилијата мачки - како дива или домашна ја има насекаде. Иако...

Фото на денот | Земјоделски живот

Велат Земјата е наша мајка, мајка која ни дала живот и ни дава материјали за живеење. Обработката на Земјата е важен сегмент од секоја...

Инспиративни фотографии на дете со Даунов синдром

Вилијам е најмалиот член на семејството Лоренс. Има само една година, но од раѓање се разликувал од своите браќа и сестри како и од...

Париз во акварел | Тиери Дувал

Париз е градот на светлината, светилиште на уметноста, град на љубовта, место кое воодушевува и град од кој произлегле многу уметници. Се појавува прашањето,...

Фото на денот | Бакнеж

Денешниот избор за фотографија на денот нуди емотивен приказ на поврзаноста и искрената љубов помеѓу децата и животните. Прекрасната композиција е дело на Hope...

Фото на денот | Куќа среде езеро

За добра фотографија потребно е добро око, чувство за фотографирање, но потребно е и нешто што е вредно да се фотографира. Некои места не...

Фото на денот | Место за уживање

Креација на природата, документирана од страна на Lou Lu. Совршена комбинација од бои и претстава на совршено место за уживање.

Фото на денот | Мајчинска прегратка

Фотографија на Graham McGeorge, која нуди прекрасен и емотивен приказ на мајчината љубов, која е неизмерна и бесконечна, без разлика дали станува збор за...

Фото на денот | Танго

Танцувањето е најдобра терапија, за миг заборавате на проблемите и се внесувате во музиката. Оваа фотографија на Ricky Siegers е добра претстава за тоа...

Направи сам | Штосни патики

Имате слободно време и обични патики? Тогаш овој направи сам - проект е за Вас. Брзо и едноставно ќе си направите штосни патики. Потребно: патики; лепак; метални украси. Постапката...

Еколошки пораки преку градските ѕидови

Не е ни чудно што мнозинството не ја преферира уличната уметност, таа е дрска, директна и реална. Луѓето ретко можат да ја прифатат вистината...