автори Објавено од Зорица Ристовска

Зорица Ристовска

842 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

Цигари во „ковчег“

Илјадници луѓе умираат дневно од болести предизвикани од пушењето. На секое пакување цигари стои предупредувањето дека пушењето е штетно по здравјето, но малкумина се...

„Бакнежот“ – доказ дека љубовта е уметност

„Бакнежот“ е најпознатото дело на австрискиот сликар Gustav Klimt, насликано во 1907 година. Го насликал на 45 годишна возраст, кога сеуште живеел со својата...