Илјадници луѓе умираат дневно од болести предизвикани од пушењето. На секое пакување цигари стои предупредувањето дека пушењето е штетно по здравјето, но малкумина се свесни за тоа. Дизајнот на Reynolds & Reyner покажува колку проблемот со пушењето и последиците од него се блиску до нас. Според овој концепт кутијата цигари означува смрт. Што мислите? Би запалиле цигара?

СПОДЕЛИ
Претходна објава„Бакнежот“ – доказ дека љубовта е уметност
Следна објаваНоќно пливање низ Лондон
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР