𓆩♡𓆪 На 12-ти април во галеријата Pioneri ќе биде отворена изложбата „Поинакви архитектонски доживувања“ на македонската архитектка и уметница Тијана Стојковска.

Делата се последица од откривање на врската меѓу имагинативниот свет во нас и реалната перцепција за светот околу нас. Македонската архитектура од 20-тиот век е во фокусот на делата, а реимагинацијата на нејзиниот контекст e главен начин за создавање нови нереални архитектонски светови.

Најава за изложба „Поинакви архитектонски доживувања“

 

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР