автори Објавено од Зорица Ристовска

Зорица Ристовска

950 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

Фото на денот | На врвот

Прекрасна фотографија на Max Rive - совршен приказ на прекрасна природа и совршен реален приказ како е да се биде на врвот. Буквално на врвот,...

Фото на денот | Огледало на природата

Фотографија на Svаn Muller направена во Швајцарија. Планинска убавина, езеро и отсликување на еден планински врв. Се надеваме дека ќе се согласите со нас:...

Фото на денот | Нотр Дам

Ајфеловата кула не е единствената „убавица“ во Париз. Сведок за тоа е оваа прекрасна фотографија на која е претставена Богородичната црква (Нотр Дам).

Фото на денот | Скок

Фотографија направена на вистинско место и во вистински момент, дело на Tristan Shu. Не заборавајте: ништо во животот не е невозможно да се прескокне.

Свои на своето | Nikolai Zinoviev

Дивиот животински свет е непознат за нас - се' што знаеме за него е од одредени истражувања, а единствена прилика за многумина од нас...

Фото на денот | Љубов на лебедите

Лебедот се карактеризира со грациозност и убавина, но со него се поврзува и најчистата љубов. Целосно и се предава на својата друга половина и...

Фото на денот | Задоцнето изгрејсонце

Од своевидна жабја перспектива, нештата изгледаат поинаку. Фотографија од Glenn Nishida, направена за време на прошетка во Kaneohe, Хаваи во 6 часот наутро. Aloha!

Што прават верверичките во слободното време?

Верверичките, едни од највредните животни. Симбол за труд, животни во постојано движење, инспирација за Nancy Rose, фотограф од Halifax, Canada. Имајќи можност да ужива...

Фото на денот | Пеперутка и јоргован

Прекрасна фотографија на Debbie Gillette, отсликување на убавината на пролетта; пеперутка и јоргован - совршена комбинација.

Фото на денот | Непоканет гостин

Marsel van Oosten е фотограф кој ужива во фотографирањето на дивите животни. При својот престој во дивината тој многупати се нашол очи во очи...

Фото на денот | Сакам надвор

Фотографија на дете кое тежнее да го запознае светот што побрзо, да ужива во играта и да го доживее детството во целост. Разбирливо, зар...

Фото на денот | Спремни за фотографирање

Хумористична семејна фотографија на три мали мечиња, направена за време на нивна игра во Канада, а овековечена од фотографот Louise Merck. Мечињата се спремни...