Дивиот животински свет е непознат за нас – се’ што знаеме за него е од одредени истражувања, а единствена прилика за многумина од нас претставуваат зоолошките градини кои ни нудат можност одблизу да фрлиме поглед врз тој непознат свет. Ви нудиме можност да погледнете серија фотографии во чиј фокус е мечката како претставник на тој свет, во нејзината животна среднина. Фотографиите се снимени во Русија, од страна на Nikolai Zinoviev. Опуштени, „свои на своето“ мечките изгледаат како најмилите животни на планетата. Сигурни сме дека ќе Ви се допаднат.

+ Погледнете и: Фото на денот | Спремни за фотографирање.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваТетоважи за парови
Следна објаваА потоа – Гијом Мисо
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ