Уникатен настан на Азурниот Брег се одржа од 11 до 26 февруари оваа година! 🍋🍋. Тоа е Лимон Фестивал во Ментон-Франција кој привлекува повеќе од 200.000 посетители секоја година. Тука можете да ги искусите златните цитрусни плодови, и да се восхитувате на изложбата на модели од лимоновите градини ‘Biovès’, без да заборавите да ги посетите Salon de l’Artisanat и Фестивалот на орхидеи со нивните незаборавни мириси. Фантастична дестинација да се посети  шареноликиот свет и да се еволуира во ритамот на незаборавен настан.

Фестивалот на лимонот ® е признат од Француското министерството за култура и вклучен е во пописот на нематеријалното културно наследство во Франција во 2019 година.

НЕМА КОМЕНТАРИ