Вилијам е најмалиот член на семејството Лоренс. Има само една година, но од раѓање се разликувал од своите браќа и сестри како и од останатите деца – тој има Даунов синдром. Неговиот татко, Алан, создава креативни оригинални фотографии со помош на Photoshop каде тој на својот син му дава неверојатна моќ – моќ да лета. Целта на Алан е да ги испирира луѓето за да ги гледаат децата со Даунов синдром исто како останатите деца бидејќи само со помош од другите тие можат да го надминат, да го „прелетаат“ својот хендикеп. А љубовта и поддршката од семејството е најважна!

„Овие фотографии имаат посебно значење за мене, бидејќи размислувам на сите предизвици со кои Вилијам ќе се соочи во иднина. Но сепак и покрај својот хендикеп тој секогаш ќе може да го направи она што тој го сака…“

22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

СПОДЕЛИ
Претходна објаваZara Home: Пикник колекција
Следна објаваЉубов низ светот
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ