Фотографија на Anja Buehrer, насловена како „Дрво на животот“ дава прекрасна претстава на целиот живот од друга преспектива. Започнувајќи од значењето кое дрвјата го имаат за човекот и природата како „бели дробови“ прочистувачи на воздухот, па се до верувањето дека дрвјата се место каде што се собираат душите, или пак претставувањето на семејството во семејно дрво – дрвото е огромна инспирација за Buehrer.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАвторски филмови на денешната програма на 17.СФФ
Следна објаваКреативни урбани интервенции
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ