Фото на денот | Лебедово езеро

Прекрасен, бел лебед во езерото Блед во Словенија. Автор на оваа фотографија е Костјантин Стебловски од Виена кој совршено го уловил моментот со неговиот...

Фото на денот | Патоказ

За денешниот избор на Фото на денот ја одбравме прекрасната фотографија на Џастин Нот. Во фокусот  е еден светилник кој е во функција уште...

Фото на денот | Триумф на врвот

Додека последните сончеви зраци го осветлуваат планинскиот предел Кооау Ренџ на Хаваите, еден планинар го прославува својот триумф. Лиз Барни, авторот на фотографијата вели...

Фото на денот | Утро во Мачу Пикчу

На оваа прекрасна фотографија на авторот Симон Тонг, се прикажани утринските сончеви зраци како продираат низ облаците на небото над Мачу Пикчу во Перу....

Фото на денот | Розово зајдисонце

Зајдисонце го обвива светилникот Rattray Head во Абердиншајр, Шкотска, изграден при крајот на 20-от век. Авторот на фотографијата Грант Глендининг го уловил прекрасниот момент...

Фото на денот | Бамбусови дрва

На фотографијата чиј автор е Jason Ortegо, ги гледате познатите насади со бамбусови дрва кои се наоѓаат на периферијата на Кјото, Јапонија. Низ нив...

Фото на денот | Редици пред Ајфеловата кула

Во Париз, Ајфеловата кула привлекува повеќе од 7 милиони посетители годишно. Авторот на оваа фотографија, Graham De Lacy, кој бил во Париз за прв...

Фото на денот | Млечниот пат

Астрофотографот Дејвид Лејн го пронашол совршениот момент за да ја направи оваа фотографија. На неа, јасно се познава Млечниот пат над Националниот парк Јелоустоун...

Фото на денот | Село во боите на виножитото

За денешната дневна доза инспирација, ви го претставуваме селото Палмитас во Мексико. Жителите на ова село, иако сиромашни, имаат богат дух, па така ги...

Фото на денот | Малечката Алиса

Овој мистичен Вторник решивме да Ви го разубавиме со една мистична фотографија која ја има направено една мајка, а како модел позира нејзината ќерка,...

Фото на денот | Тепих од цветови

Традиционално, на секои две години, Големиот плоштад во Брисел се покрива со тепих од шарени цвеќиња, најчесто бегонии. Манифестацијата се подготвува уште од 1971...

Фото на денот | Фиренца

,,Florence in my heart’’ (,,Фиренца во моето срце’’) e дело на фотографот Giovanni Giannandrea, со симболичен приказ на љубовта што авторот ја негува кон...