Фото на денот | Прозорец на природата

Совршен поглед низ еден од прозорите на природата, сместен во Калбари, Западна Австралија. Национален парк полн со птици и кенгури, река, карпи - сето...

Фото на денот | Петок навечер

Willy Brordus е авторот на фотографијата која за многумина е (не)секојдневна глетка; светло, музика, и одлична атмосфера. Совршен контраст и многу забава овековечени во...

Фото на денот | Децата на морето

Фотографија со неверојатна композиција, бои и поставеност. Од една страна небото поделено на две половини, од друга страна моретo кое претставува огледало, отсликување на...

Фото на денот | Пејзаж

Чарлстон, Јужна Каролина: винтиџ фотографија која е потпишана од B. Antony Stewart и која доловува различни нијанси на флората во Чарлстон, најавена како почеток на...

Фото на денот | Црвенкапа

Интересна фото-композиција на фотографот Dave Schreier, каде малечката модерна Црвенката трпеливо чека да отпатува кај својата баба, но не пеш и низ шумата, туку...

Фото на денот | На врвот

Прекрасна фотографија на Max Rive - совршен приказ на прекрасна природа и совршен реален приказ како е да се биде на врвот. Буквално на врвот,...

Фото на денот | Огледало на природата

Фотографија на Svаn Muller направена во Швајцарија. Планинска убавина, езеро и отсликување на еден планински врв. Се надеваме дека ќе се согласите со нас:...

Фото на денот | Нотр Дам

Ајфеловата кула не е единствената „убавица“ во Париз. Сведок за тоа е оваа прекрасна фотографија на која е претставена Богородичната црква (Нотр Дам).

Фото на денот | Скок

Фотографија направена на вистинско место и во вистински момент, дело на Tristan Shu. Не заборавајте: ништо во животот не е невозможно да се прескокне.

Фото на денот | Љубов на лебедите

Лебедот се карактеризира со грациозност и убавина, но со него се поврзува и најчистата љубов. Целосно и се предава на својата друга половина и...

Фото на денот | Задоцнето изгрејсонце

Од своевидна жабја перспектива, нештата изгледаат поинаку. Фотографија од Glenn Nishida, направена за време на прошетка во Kaneohe, Хаваи во 6 часот наутро. Aloha!

Фото на денот | Пеперутка и јоргован

Прекрасна фотографија на Debbie Gillette, отсликување на убавината на пролетта; пеперутка и јоргован - совршена комбинација.

Фото на денот | Непоканет гостин

Marsel van Oosten е фотограф кој ужива во фотографирањето на дивите животни. При својот престој во дивината тој многупати се нашол очи во очи...

Фото на денот | Сакам надвор

Фотографија на дете кое тежнее да го запознае светот што побрзо, да ужива во играта и да го доживее детството во целост. Разбирливо, зар...

Фото на денот | Спремни за фотографирање

Хумористична семејна фотографија на три мали мечиња, направена за време на нивна игра во Канада, а овековечена од фотографот Louise Merck. Мечињата се спремни...

Фото на денот | Очи во очи

Фотографија која ја претставува љубопитноста и интересот на децата за животните, соочени ,,очи во очи“ со малиот нилски коњ од локалната зоолошка градина. Прекрасна...