Фото на денот | Мајчински инстинкт

Шимпанзо од зоолошката во Банкок храни златно тигарче старо 28 дена со флашичка млеко. Прекрасна фотографија нели?

Фото на денот | Очекувања

„Постојат два начини да се биде среќен: да ја подобрите Вашата реалност или да ги намалите очекувањата“ - вели авторката Џоди Пико, чија животна...

Фото на денот | Одлука

"Секој еден од нас мора да одлучи дали ќе се движи во насока на светлината на креативен алтруизам или во насока на темнината на...

Фото на денот | Море од ѕвезди

Оваа прекрасна фотографија е снимена на островот  Vaadhoo, Малдиви од фотографот Doug Perrine. На прв поглед се чини дека на фотографијата е прикажано ноќно небо...

Фото на денот | Ајкула се поздравува со нуркач

Ели Мартинез и ајкулата – лимон, му подготвија на светот незаборавен момент на поздравување. Ели Мартинез (40) е уредник на списанието Shark Diving и...

Фото на денот | Висока хартиена мода

Фотографија, дел од едиторијалот "Висока хартиена мода" за магазинот L’Officiel, изработен во 2009та година од Alexandra Zaharova и Ilya Plotnikov. Фантастичен хартиен фустан.

Фото на денот | Најбезбедното место на светот

Пет годишната Меди Ловел го прегрнува својот татко Џејкоб Ловел, имено припадник на американската армија, за време на одржувањето на 585тата воена дивизија, стационирано...

Фото на денот | Суперлатив од слатко

Симпатична Велигденска фотографија на бебе облечено во облека од снежно бело зајче: умешноста на австралијанката Ана Гедс, имено фотограф-гениј која ја перцепира убавината и...

Фото на денот | Инсект на тркачки мотор

Брилијантен кадар на фотографот Tustel Ico од Борнео! На фотографијата е совршено уловен момент во кој еден скакулец се одмара на растение, помеѓу две ливчиња...

Фото на денот | Непристојна принцеза?

Со почетокот на дигиталната ерa, да се направи добра фотографија е полесно од било кога. Затоа уметниците, вистинските познавачи на фоографијата го сменија начинот...