Оваа прекрасна фотографија е снимена на островот  Vaadhoo, Малдиви од фотографот Doug Perrine. На прв поглед се чини дека на фотографијата е прикажано ноќно небо кое се огледува во морето. Но, тоа не е точно. Всушност станува збор за светлечки бранови – природен феномен кој е предизвикан од био микрорганизми, наречени фитопланктони кои живеат во плитките води на овој остров и природно сјаат со сафирен син сјај.

Бајковита глетка!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваУметност врз пена од кафе
Следна објаваСè уште ли се сожалуваш?
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР