Колку ли нерви и трпение треба да се направи портрет, пејзаж или да се нацрта животинче врз пена од кафе? Некои луѓе тоа го прават многу лесно и вешто, користејќи ја белата пена со боја на млеко и онаа кафена која се добива од кафето. И така се создава мало чудо во вашата шолја, толку прекрасно, што ќе ви треба долго време пред да ја испиете првата голтка, а уметничкото дело ќе го снема.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСофа – библиотека
Следна објаваФото на денот | Море од ѕвезди
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР