автори Објавено од Марија Јовановска

Марија Јовановска

464 ОБЈАВИ 1 КОМЕНТАРИ
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

Стадионите за УЕФА Европското фудбалско првенство подготвени!

Врвните архитекти од Хамбург конечно ги завршија двата стадиони на кои ќе се одржи УЕФА Европското фудбалско првенство за 2012 година. “Националниот стадион“ во Варшава...

Интерактивна рамка за слика

Американскиот уметник Scott Garner создаде интерактивна слика и рамка, која при придвижување реагира како во реалниот свет. Поточно, тој во рамката стави 3Д слика...

Уметност врз валкани автомобили

Scott Wade е љубопитна личност која сака да експериментира, бидејќи смета дека уметноста е насекаде околу нас. Она на што тој не може да...

Графитите на Banksy оживеаа

Доколку знаете кој е Banksy и ако ја сакате неговата улична уметност, тогаш ова мора да го видите. Фотографот Nick Stern направи еден оригинален...

Фото на денот | Љубов, а не војна!

На прв поглед изгледа дека на фотографијата е прикажан млад пар кој се бакнува, тотално несвесни за хаосот околу нив. Но, дали е така? Фотографијата...

Природата низ објективот на National Geographic

Дефинитивно едни од најинспиративните, најквалитетните и најдобро уловените моменти на фотографија и припаѓаат на галеријата на фотографии на National Geographic. Денес ви прикажуваме неверојатни фотографии...

Неверојатен спортски центар во Кина

Jingzhou е спортски центар кој треба да биде изграден во централното градско подрачје на градот со исто име и е проект на Нациналното здружение...

Игра на сенки

Јапонскиот уметник  Kumi Yamashita користи различни, едноставни предмети и светлина, за да создаде неверојатни фигури од сенки. На пример, предмет во форма на извичник,...

Уникатна улична уметност

Францускиот уметник Sandrine Estrade Boulet фотографира секојдневни предмети на улиците на Париз, а потоа врз нив доцртува елементи, така што им дава живот и...

Зеленчук како накит

Следните парчиња накит, всушност и не се накит. Тоа е вистински зеленчук кој не е баш пригоден за носење. Овој проект е наречен "Растителен...

Планинарката која ја изгуби леќата но не и вербата

Бренда беше млада девојка која доби покана да се качува по карпи, заедно со нејзините пријатели. Иако не ги сакаше баш планините, сепак ја...

Фото на денот | Воинот

Karo е едно од најголемите племиња кои може да се сретнат во Африка. На фотографијата е прикажан припадник на ова племе, маскиран како воин. Фотограф...

Светлечка река во Токио

Пред две недели, за време на Фестивалот Токио Хотару - фестивал во чест на свтулките, во реката Сумида беа пуштени 100.000 мали топчиња со...

Фотографии направени во вистинско време

Може да сте и најдобриот фотограф на светот, со најмодерна опрема, но никогаш да не “уловите“ интересна фотографија. Од друга страна пак, можно е...

Најкреaтивните бизнис картички

Дури и најкреaтивните бизнис (визит) картички не гарантираат деловен успех, но сепак тие се она што се нарекува “прв впечаток“. Затоа, кога веќе се...

Пепел и снег | Најфасцинантната изложба на фотографии

Роден во Торонто, Канада во 1960 година, Gregory Colbert е режисер и фотограф, најдобро познат по својот проект “Пепел и снег“ - изложба на...