Делата на Sagaki Keita, набљудувани од дистанца, изгледаат како копии на класични скулптури и слики, но ако се приближите ќе видите дека тие се составени од илјадници чудни, нацртани ликови. Сите негови дела се импровизирани со слободна рака, без изготвување на предходен план. Овој уметник најчесто црта со мастило, со помош на  перо дебело 0.38мм, а за една илустрација да биде комплетно завршена потребни се околу 10 месеци.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваLoreen | Eуфорично своја
Следна објаваЛондонска твид трка
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР