Пред две недели, за време на Фестивалот Токио Хотару – фестивал во чест на свтулките, во реката Сумида беа пуштени 100.000 мали топчиња со LED диоди во нивната внатрешност. Импресивната инсталација ги претставуваше малите прекрасни инсекти со светлечки телца, а од далечина изгледаше како реката да е обоена во сафирна сина боја. Топчињата беа наполнети со соларна енергија, а беа така дизјанирани да ја испуштаат светлината кога ќе дојдат во контакт со вода.

Откако минаа низ центарот на Токио, тие беа “уловени“ во огромна мрежа, за да се спречи загадувањето на околината.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваРеупотреба на стари книги
Следна објаваФото на денот | Воинот
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР