Францускиот уметник Sandrine Estrade Boulet фотографира секојдневни предмети на улиците на Париз, а потоа врз нив доцртува елементи, така што им дава живот и тие добиваат карактер. Тој оживува буквално се, од улични знаци, до скршени чадори , па дури и вирчиња вода.

 

“Кога сте деца гледате секакви форми во тревата и облаците, па посакав тоа да не престане и затоа одлучив д аработам на овој забавен проект“ – вели уметникот.

Интересна идеја!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНевидливи полици за книги
Следна објаваФото на денот | Богат
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР