Главниот град на Иран, Техеран се повеќе напредува како урбанистички, архитектонски така и воуметничка смисла. Пред осум години општинските власти решиле да ги разубават улиците на својот град и за таа цел го ангажирале уметникот  Mehdi Ghadyanloo кој успеа со своите прекрасни мурали да украси повеќе од сто ѕидови.

Неговите дела се шарени, разиграни и преполни со ликови кои и пркосат на гравитацијата како и даваат впечаток на оптички илузии. Во овие уметнички дела се наѕира желбата за враќање кон исконското односно природното.

Гледајќи во некои од овие мурали имате чувство дека незабележително тие се спојуват со хоризонтот и стануваат едно.

Погледнете!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМодерни и елегантни огледала за претсобје!
Следна објаваRALPH LAUREN- есен/зима 2018!
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР