Погледни околу себе и заблагодари се за се што имаш во овој момент. Среќата не ја прават материјалните добра на денешниот модерен, напреден, неморален и нападен свет.

И онака се е минливо…

Ако мислиш дека си несреќен, погледни ги нив

Ако мислиш дека малку заработуваш, тогаш што да каже таа?

Кога мислиш дека немаш пријатели, сети се на овој војник

Кога ќе сакаш да се откажеш, помисли на овој човек

Ако сметаш дека животот е неправеден и суров со тебе, тогаш каков ли е со овој човек?

Не ти се допаѓа градскиот превоз, тие го немаат!

Секогаш кога ќе почувствуваш дека си отфрлен од другите, спомни си ја оваа кутра старица

Па,  сè уште ли се сожалуваш и сметаш дека си обесправен од животот?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Море од ѕвезди
Следна објаваНеобични скали во вашиот дом
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР