Кога станува збор за скалите, повеќето архитекти се држат до основните принципи односно безбедноста и стабилноста се пред естетиката. Други пак се стремат да ги имаат и двете, а во некои случаи нивните креации стануваат централна точка во една просторија – повеќе како уметничка инсталација отколку како функционален архитектонски елемент. Скалилата го надминуваат основниот изглед. Можат да бидат дизајнирани во спирала, разни неправилни форми, скалила од стакло кои како да лебдат во возух, скалила за одлагање и седење итн.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР