Црвена – бојата на страста, бојата на љубовта. А што мислите за црвениот кармин? Магнет за сечиј поглед.
Прво на што треба да внимавате во изборот на карминот е тоа да одговара на тенот. Доколку не сте сигурни за изборот, верувајте им на инстинктите и земете ја бојата која најмногу ве привлекува. Внимавајте на останатиот дел од шминката, доколку е дневна треба да биде минимална.

Употребете неутрален молив кој се совпаѓа со бојата на вашата уста.
И за крај, црвениот кармин може да го комплетирате со црвен лак за нокти.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР