Фото на денот | Искри во лет

Продавач ги остри ножевите пред Eid al-Adha, на светот познат како Фестивалот на жртвата во Карачи, Пакистан. Традиционално прославен секоја година кон крајот на...

Фото на денот | Живеење на работ

Аlex Honnold седи на работ на карпата Half Dome, Yosemite во Калифорнија, откако ја искачи истата без заштитна опрема. Местото каде што седи е...

Фото на денот | Затвореник

Крајно емотивна слика на едно мајмунче кое без намера постигнало длабоко разнежување кај младата фотографка, допирајќи го нејзиниот фотоапарат и допирајќи ја нејзината душа...

Фото на денот | Јанино – јанино

Една од најинтересните детски игри насекаде низ светот. Автор на фотографијата е Joanne Quirante Escober,  а прикажани се деца кои си играат на Филипините.

Фото на денот | Сонување

Што и да правите, никогаш не престанувајте да сонувате! Фото | Огнен Бојковски Пост-продукција | Фросина Илиевска

Фото на денот | Астро шимпанзо

Хам (1956-1983) познат и како Хам Астро-шимпанзото е првото шимпанзо лансирано во вселената. Мисијата се случи на 31ви јануари 1961та година и траеше 16...

Фото на денот | Разделба

Фотографија од Kim Ho-Young, која сведочи за болката предизвикана од војната. Слика која ја покажува разделбата меѓу пријатели од Северна и Јужна Кореја.

Фото на денот | Багет авион

Фотографија од Rollo Hesketh-Harvey и неговиот мал авион во вид на француски багет леб во 2009та година. Фотограф Tim Walker.

Фото на денот | Кршливи ситуации

Тлото на кое стоиме не е толку цврсто колку што претпоставуваме. Нормално, го сфаќаме тоа кога е предоцна. Извонредната фотографија е на уметникот Adrian Schiegl.

Фото на денот | Невино, детско исчекување

Карачи, Пакистан. 23. 08. 2011 година: според зборовите на фотографот Athar Hussain, каде тој вели дека „врвот на мојот престој во Карачи го постигнав...

Фото на денот | Angry Birds

Фотографија инспирирана од популарната игра Angry Birds. Адриан Сомелинг повторно не изненадува со неговата креативност и досетливост. Неговиот син е вистинската инспирација за сите негови...

Фото на денот | Духовно исполнување

Фотографија на  Кен Торн снимена во  една шума која се наоѓа во   близина на градот Морондава, на западниот брег на Мадагаскар. Чекорот покрај овие...