Фото на денот | Совршен пар

Дело на австралискиот фотограф Geoffrey Jones, со наслов „Сакам и јас, независно што е тоа“ кој навистина го дефинира однесувањето на мачките, судејќи по „туѓото...

Фото на денот | Заробени во виртуелниот свет

Како да се изборите со виртуелната зависност? Колку внимание посветувате на Вашиот реален живот? Наместо да се затворите во Вашата соба, прошетајте, цртајте, напишете...

Фото на денот | Во времето кога сите бевме среќни

Прекрасна стара фотографија од Скопје, кога се беше зелено, средено и убаво. Сите беа среќни тогаш но дали е и сега така?

Фото на денот | Бакнеж

Бакнежот е мистерија на која ѝ е потребна интерпретација. Секој бакнеж го носи отпечатокот на вашите мисли и во себе содржи различна порака која...

Фото на денот | Првиот контакт

Во оваа прекрасна фотографија на Chirstoper @ CMGW, сведоци сме на една неверојатна средба помеѓу едно девојче и едно морско суштество. Навистина може да...

Фото на денот | Најжешкиот бакнеж

Овој бакнеж е жежок во секој поглед (лавата, дождот, самиот бакнеж). Во оваа прекрасна фотографија се прикажани фотографката Далас Нагата и нејзиниот маж Ед Вајт...

Фото на денот | Попладневно кафе

Дел од креативната фотосесија на Џејсон Ли, кој со својот непресушен извор на идеи и желба да ја развесели својата болна мајка, направил серија...

Фото на денот | Невреме

Прекрасна фотографија која го прикажува невремето како пречките во животот, а насмевките на нивните лица - љубовта која може да победи се. Фотографот Адриан Сомелинг...

Фото на денот | Престанете да се карате

Поради проблеми во бракот, разводот на родителите и нивните кавги, децата се изложени на психички стресови. Фотографијата е дело на Адриан Сомелинг кој инспирацијата...

Фото на денот | Точка од која нема враќање

Откако ќе дојдеме до точка од која нема враќање, немаме друг избор освен да се препуштиме и да уживаме. Дело на Татијана Друз направено во...

Фото на денот | Има ли ден за нас

Деца оставени на милоста на случајните минувачи, борејќи се во најсурови услови за да си обезбедат опстанок, но не само за себе, туку и...

Фото на денот | Рибар

Дај му на човека риба, ќе јаде цел ден. Научи го како да лови, ќе има храна доживотно. фото: Андреј Аговски