Фото на денот | Љубов

Љубовта е слепа, не познава граници, не брои години, а согласно оваа фотографија на Armonti Mardoyan, ни студот не е пречка за љубовта. Затоа...

Фото на денот | Ѕвезди

На прв поглед оваа фотографија изгледа како да е користена компјутерска графика или ко да има некоја неисправност со камерата, но всушност е производ...

Фото на денот | Angry Birds

Фотографија инспирирана од популарната игра Angry Birds. Адриан Сомелинг повторно не изненадува со неговата креативност и досетливост. Неговиот син е вистинската инспирација за сите негови...

Фото на денот | Духовно исполнување

Фотографија на  Кен Торн снимена во  една шума која се наоѓа во   близина на градот Морондава, на западниот брег на Мадагаскар. Чекорот покрај овие...

Фото на денот | Lignes de Fuite

Фотографија, дел од едиторијалот  "Lignes de Fuite" за ноемвриското издание на Vogue Paris, со преубавата Nadja Bender. Фотограф Glen Luchford, стилист Marie Chaix.

Фото на денот | Фотографија од фотографија на Месечината

Астронаутот Charles Duke остави фотографија од своето семејство на површината на Месечината. Мисијата која се случи во април 1972 година, беше петтото човечко слетување...

Фото на денот | Зошто ме оставаш мамо?

Фотографија полна со емоции која има способност во истиот момент да Ви ја раскаже целата приказна. Станува збор за мајка која го напушта своето...

Фото на денот | Ураганот Сенди

Неверојатна фотомонтажа од Ураганот Сенди над Њујорк. Природата е толку моќна што ја има способноста да создава прекрасни работи но и да ги уништи...

Фото на денот | Безгрижност

На фотографијата прикажани се деца кои си играат со балони во Моц Чау, провинција во Виетнам. Фотографијата е дел од натпреварот „National Geographic Traveler...

Фото на денот | Безгрижно детство

На фотографија на Kamala Kannan е прикажана сенка на дете што трча со балони, фотографирана во Индија. Тоа што авторот избрал да ја фотографира...

Фото на денот | Lab rat

Фотографија, дел од проектот на младиот фотограф Виктор Наумовски наречен Lab Rat. Очила, дизајн на Александра Митковска, модел Елена Трајановска од Моделс Ин, шминка...

Фото на денот | Laetitia во Париз

Laetitia Casta во фотографија, дел од едиторијалот за најновото турското издание на Vogue, фотографирана во преубавиот Париз од Sean & Seng. Стилист Ece Sukan.