Фото на денот | Метаморфоза

„Најдов гасеница на парче кора од дрво додека работев на фармата пред некој ден. Можеби не требаше да ја донесам дома, но бев во...

Фото на денот | Мојот “живот”

Додека Вие седите во Вашиот топол дом и ја гледате оваа фотографија многумина луѓе седат надвор на ладно и молат за корка леб. Не...

Фото на денот | Сликарот и неговиот оркестар

Фотографија на Антон Соколов кој си поиграл со светлината и го добил ова фантастично ремек дело. Одличен концепт, замисла и реализација.

Фото на денот | Прегратка

Нема поубаво чувство од искрената прегратка полна со љубов од саканата личност. Прегратка во која се чувствувате најбезбедно и посакувате да трае цела вечност....

Фото на денот | Контраст

Контрастот, како поим, означува спротивност на вредностите во еден елемент, односно меѓусебно противставување на различни вредности во една ликовна творба. Контрастот во една творба...

Фото на денот | Galliano Royal

По повод десетгодишнината на Галијано како дизајнер во Диор, пред неколку години, беа изработени серија на фотографии инспирирани од дела од 15ти век. со...

Фото на денот | Извинете, колку е часот?

Фотографија од морско коњче кое ѕирка во часовникот на нуркач, истовремено и автор на фотографијата, Don McLeish. Нашата дилема е дали морското коњче гледа...

Фото на денот | Животот минува

Живот е она што минува додека ја планираме иднината. Планираме се до најмала ситница и се разочаруваме кога нашите планови нема да се исполнат....

Фото на денот | Момент кој никогаш не се заборава

Раѓањето на нов живот е моментот кој никогаш не се заборава, момент кој му дава смисла на сечиј живот. Проблемите и сите лоши нешта...

Фото на денот | Венера, облаците и птиците

Los Sotos de la Albolafia е природен резерват, место каде што живеат птиците во Кордоба. Една вечер, крај на летото во 2010та година, од...

Фото на денот | Снежна радост

Ако сакате зимски спортови и правење снешко, сигурно најпозитивната страна на зимата за Вас е снегот. A ние пак, кои го делат домот со...

Фото на денот | Креативност

Дозволете им на Вашите деца да бидат креативни на било каков начин. Во овој случај доколку сте татко, треба да имате големо трпение. На...