Фото на денот | Првиот контакт

Во оваа прекрасна фотографија на Chirstoper @ CMGW, сведоци сме на една неверојатна средба помеѓу едно девојче и едно морско суштество. Навистина може да...

Фото на денот | Најжешкиот бакнеж

Овој бакнеж е жежок во секој поглед (лавата, дождот, самиот бакнеж). Во оваа прекрасна фотографија се прикажани фотографката Далас Нагата и нејзиниот маж Ед Вајт...

Фото на денот | Попладневно кафе

Дел од креативната фотосесија на Џејсон Ли, кој со својот непресушен извор на идеи и желба да ја развесели својата болна мајка, направил серија...

Фото на денот | Невреме

Прекрасна фотографија која го прикажува невремето како пречките во животот, а насмевките на нивните лица - љубовта која може да победи се. Фотографот Адриан Сомелинг...

Фото на денот | Престанете да се карате

Поради проблеми во бракот, разводот на родителите и нивните кавги, децата се изложени на психички стресови. Фотографијата е дело на Адриан Сомелинг кој инспирацијата...

Фото на денот | Точка од која нема враќање

Откако ќе дојдеме до точка од која нема враќање, немаме друг избор освен да се препуштиме и да уживаме. Дело на Татијана Друз направено во...

Фото на денот | Има ли ден за нас

Деца оставени на милоста на случајните минувачи, борејќи се во најсурови услови за да си обезбедат опстанок, но не само за себе, туку и...

Фото на денот | Рибар

Дај му на човека риба, ќе јаде цел ден. Научи го како да лови, ќе има храна доживотно. фото: Андреј Аговски

Фото на денот | Војна и мир

На фотографијата се прикажани група хипици на кои војската им се заканува со оружје а тие возвраќаат со љубов и мир. Во каков свет...

Фото на денот | Daddy’s little girl

Дали некогаш сте се запрашале што значи да се биде „Daddy's little girl“? Одговорот на овој феномен лежи во постоењето на типот на ќерка, која...

Фото на ден | Бегство од секојдневието

Како да искористите простор за рекламирање низ кој секој ден поминуваат илјадници луѓе, а загарантирано да биде забележан? Подот во метрото е одлично место....

Фото на денот | Здраво задоволство

Во вжештената атмосфера на ова јунско зајдисонце, грев е човек да одбие слатко освежување... во името на таа племенита цел, ние Ви нудиме адеквантна...

Фото на денот | Уметничко дело на природата

Уметничко дело на природата, над вулканскиот комплекс Puyehue-Cordón Caulle, Чиле. Светлината се создава од електрицитетот кога исфрлената вода се претвора во микс од капки...

Фото на денот | Прегратка

Прегрнувањето е позитивна и исклучително топла форма на комуникација која пренесува љубов, приврзаност, благодарност, пријателска грижа, охрабрување. Погледнете ги само како уживаат во прегратката....

Фото на денот | 54 години подоцна

Некој некогаш рекол: „Очекувањата и сеќавањата се само две лица на една иста паричка, фрлена во воздух во името на животното искуство“ -  оваа фотографија...

Фото на денот | Уживање

Нема ништо поубаво од ден на плажа со најдобрите пријателки... За денешната фотографија на денот ги одбравме овие четири девојки кои уживаат под Сонцето...