Лесно е да се биде жена? Погледнете ја фотографијата на Patrizia Burra, на која иронично е претставен маж во улога на жена. Мажот во улога на жена, изгледа патетично не успевајќи да се снајде во сите обврски на жените и нивната потреба за средување.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБраун vs. Данте | Откриена корица
Следна објаваРеални цртежи | Franco Clun
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР