„Практиката го прави совршен“ важи за италијанскиот уметник Franco Clun, кој без официјално образование сепак создава живот. Потребно му е само хартија и молив, малку концентрација и цртежот е готов за миг. Цртежи кои со својот реален изглед ги измамуваат гледачите. Инспириран од медиумите, повеќето негови дела се портрети од познати личности како Hugh Jackman како Wolverine и Ian Mc Kellen како Gandalf. Освен познати личности, Clun обожава да црта и мачиња и кучиња. Прекрасно.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

СПОДЕЛИ
Претходна објаваФото на денот | Маж во улога на жена
Следна објаваТипографски полици
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР