Графичкиот дизајнер Matt Innes во соработка со дизајнерката за мебел Saori Kajiwara ја реализираа идејата за типографска полица чиј финален изглед делува крајно едноставно и прекрасно. Слично на алфабет-полица каде реализацијата се разликува во поглед на материјалите и дизајнот, во овој случај дрвената конструкција ја покажува содржината на библиотеката на еден интересен и транспарентен начин, илустрирајќи го зборот „BOOKS“ како показател на нејзините резиденти. Совршено парче мебел за совршена библиотека!

1

2

3

4

5

6

СПОДЕЛИ
Претходна објаваРеални цртежи | Franco Clun
Следна објаваНаправи сам | Магнетни цветови
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР