Ramon Bruin | Само реалноста е вештачка

Овој цртеж е еден од ние кој може да ве направи познати насекаде. Дело е на познатиот холандски уметник Ramon Bruin, 31 - годишен талентиран...

За креативните луѓе…

1. Лесно им станува здодевно. Искрено, не може да запознаете или познавате креативец кој прави една иста работа повеќе од 2-3 часа. Или можеби...
video

Цел животен век на една жена

Слој по слој, детал по детал, од раѓање до последниот здив во староста... Stonehouse e уметникот кој успева да раскаже цел животен век на...

Хороскопските знаци низ очите на Салвадор Дали

Не станува збор за дневен, неделен ниту пак годишен хороскоп. Се работи за литографии изработени во 1967 година од страна на Салвадор Дали на...

Прекрасни цветни девојки

Lim Zhi Wei e уметник од Сигнапур кој создава прекрасни 3D акварел илустрации под наслов „Цветни девојки“. Станува збор за комбинација од насликани девојки...

Боенки за возрасни

Johanna Basford е талентиран илустратор од Велика Британија која а автор на боенки за возрасни. Досега има продадено повеќе од милион примероци што сведочи...
video

Како да нацрташ 3D Red Bull лименка

https://www.youtube.com/watch?v=PZGEjDjQCVw Комбинирана техника. Материјалите кои се користат: Pastell хартија: светло сива боја. H graphit молив (Derwent) Watercolour. Маркери: Letraset PROMARKER Црна и бела јаглен молив. Бела гел пенкало. Греј Stabilo маркер 0,4. Црното Фабер...

Реалистични цртежи | Monica Lee

Се сеќавате на Кelvin Okafor и неговите хипер - реалистични цртежи?Денес Ви претставуваме нешто слично. Monica Lee е уметничка која после 12 години работа во...

??Јапонска техника на одгледување на дрвца: Бонсаи

Бонсаи е стара јапонска техника на одгледување на минијатурни дрвца во мали саксии. Овие прекрасни дрвца можат да опстанат многу долго време дури и...

Празничниот дух во декември

Декември, време е да ја почуствуваме празничната еуфорија, да го засакаме студот и да научиме да уживаме во снегот. Божиќ не е Божиќ без...

Уметност од хартија

Sena Runa е млада уметница од Турција која ја напуштила својата работа за да му се препушти на нејзиното омилено хоби, а тоа е...

Дами во црвено

Emerico Imre Toth е унгарски сликар кој ја љуби и гледа убавината во сите нешта – природата, жените, очите, хармонијата на човечкото тело, животните...