Уметник создава надреални слики од супер светови

Полскиот уметник Jacek Yerka е роден во 1952 година, дете на родители уметници, така што тој израснал со мирис на боја и опкружен со хартија,...

Прекрасни пејсажи под темните црни светла

Кој рекол дека смртниците не можат да се занимаваат со магија? Кој и да рекол, дефинитивно некаде има погрешено во своите пресметки. John Poppleton е вистински...

Најубавите скали во светот

Како што минува времето, на уличната уметност се повеќе и повеќе се гледа убавината на вложениот труд да се направи здодевниот градски бетон прекрасен...

Неверојатни 3D цртежи | João Carvalho

Бразилскиот уметник João Carvalho, познат како J Desenhos создава своевидна тетратка со 3D цртежи. Создавајќи ги сините линии од својата „тетратка“ и засенчување на...

Француско сликарство | William Adolphe Bouguereau

William Adolphe Bouguereau e познат француски сликар кој живеел во периодот од 1825 до 1905 година. Во своите дела тој се користи со митолошки...

„Стапици за око“ во Истанбул

Шпанскиот уличен уметник Pejac повторно воодушевува со својата работа. Овојпат тој со своите несекојдневни дела го разубавува Истанбул. Имено во близина на Ускудар тој...

Дедо Мраз во познати слики

За време на празниците Дедо Мраз го има насекаде; на честитки, на плоштад, дома во форма на украси, а американскиот фотограф Ed Wheeler се...

Уметност со цвеќе

Bridget Beth Collins е љубителка на природата, сликарка, писателка и ботаничка уметница, чии креации се маестрална игра со цвеќињата. Живее и создава во Сиетл,...

Улична уметност со тантела

Уметницата NeSpoon од Полска ќе ве воодушеви на прв поглед. Имено, таа создава вистински уметнички дела, користејќи конец, спреј или глина. Доколку се прашувате што...

За што сонуваат бездомниците? | Skid Robot

Секој треба да има свои желби и соништа, работи кои потајно ќе ги посакува и се бори за нив. Но зарем е фер некој...

Девојче со аутизам создава прекрасни слики

Iris Grace e пет годишно девојче на кое во 2011 година му било дијагностицирано аутизам. Тоа е девојче со талент и желба за сликање....

Компјутерскиот екран како платно

„Живеам во Колорадо, опкружена со убавината на природата. Дива убавина која е инспирација за моите дигитални слики. Сликањето на дивиот свет и природата, со...