22

„Живеам во Колорадо, опкружена со убавината на природата. Дива убавина која е инспирација за моите дигитални слики. Сликањето на дивиот свет и природата, со многу бои и детали е мојата најголема страст. Сликам и на платно, но уживам и во можноста на дигиталниот медиум кој ја стимулира имагинацијата и нуди многу возбудливи можности. Ги истражувам уметничките програми, каде сепак користам четки за сликање, но компјутерскиот екран е моето платно…“

Ова е уште една потврда дека доколку имате желба можете да сликате и без да дојдете во директен допир со боја. Погледнете ги дигиталните дела на Carol Cavalaris и инспирирајте се.

31

30

29

28

27

26

25

24

23

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСтан од 58 метри квадратни
Следна објаваФото на денот | На крајот од светот
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ