5 совети за избор на уметнички дела за секоја соба одделно!

  Едно од најчесто поставуваните прашања кои ги добивааат дизајнерите на ентериери  е "Како да го одберам вистинското уметничко дело за домот"? Ние ќе ви понудиме...

„Фрагменти“ – Изложба на Жарко Башески во Прилеп!

Македонскиот скулптор Жарко Башески, по подолга пауза се враќа во својот роден град Прилеп, со својата нова изложба насловена „Фрагменти“ петок 08.11.2019 од 19:30 -...

Не ја заборавајте уметноста!- Годишна програма на МСУ

  Благодарејќи на успешниот и професионален тим, Музејот на современата уметност – Скопје успеа да ги искачи своите високи цели еднакви на светските музејски центри....