Ремек дела од стари ЦД-а!

Не брзајте со фрлање стари ЦД-а. Од нив можете да направите вистински ремек-дела! Сите во домот или канцеларијата имате непотребни ЦД-а - скршени, изгребани или...

Michelangelo Buonarroti-најмаркантната фигура на ренесансната уметност!

Најголемото име на ренесансата и воопшто во светската уметност е несомнено големиот Микеланџело Буонароти. Неговите дела не се само моментална инспирација преточена во дело,...

Во сеќавање на Димо Тодоровски-Доајенот на Македонската скулптура!-Divianarts

. Димо Тодоровски-(12.11.1910-27.4.1983) спаѓа во малата група пионерски личности, основоположници на современото македонско ликовно творештво. Акакдемскиот скулптор Тодоровски е еден од првите ликовни педагози во...

Трендови во уредување на домот во 2021 година!

Повеќе од кога било, претходната година ја поминавме дома, со што се обидовме да ги направиме домовите поудобни и поубави ... Уредување на домот ни...

Летната ликовна школа во организација на ‘Атељето за сликање и цртање’...

  Летната ликовна школа која ќе се реализира во организација на Атељето за сликање и цртање под менторство на уметницата Лара Ташковска во Градскиот парк...

10 најдобри мурали во светот

Муралите како начин на изразување и форма на улична уметност станаа сѐ поприсутни во последниве години. Минатава година, фестивалот Mural Festival во Монтреал одбра...

Сликите на Andy Kehoe потсетуваат на руските бајки

Prismatic е една воодушевувачка серија на слики на платно од Andy Kehoe. Доминантни теми се слободата, љубовта, стравот од непознатото, мистиката и изолацијата. Сликите се индивидуализирано интерпретирачки,...

[Изложба] ‘Остров на осаменост’во Куќата на Робевци-Охрид

На 05.08.2022 година (петок) во 20 часот, во галеријата во 'Куќата на Робевци', ќе биде отворена изложбата на цртежи насловена'' Остров на осаменост'' од...

Колекција на непостоечки мебел со цена од 5 милиони долари!

  Во свет каде многу работи стануваат виртуелни и постојат во една сосема поинаква реалност, можностите се навистина неограничени ... Во текот на изминатата година, целиот...

Хартиени скулптури | Kate Kato

Деликатните и убави предмети од природата, изработени од рециклирани и стари материјали се специјалност на Kate Kato. Kate е дизајнер и уметник од Бристол,...

Цветни девојки

Sibylline е илустратор од Франција, а помеѓу нејзините многубројни проекти може да се погледне и овој. Илустрираните цветни девојки се шарени и добро доловени,...

Заводливи и надреални портрети – хипереалистички совршени!

Овие слики изгледаат како оштри, елегантни фотографии, меѓутоа во реалноста, секоја од овие слики е масло на платно, создадени од страна на сликарката Anna...