Не станува збор за дневен, неделен ниту пак годишен хороскоп. Се работи за литографии изработени во 1967 година од страна на Салвадор Дали на кои се наоѓаат сите хороскопски знаци. Дали ги направил овие дизајни по нарачка на познат издавач, Леон Амиел. Литографиите биле издадени само во 250 примероци. Оригиналните примероци можат да се најдат и денес по навистина високи цени.

Погледнете како Дали го претставил секој хороскоски знак.

32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21

Го препознавте Вашиот?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБрзи и лесни фризури
Следна објаваW Magazine | Новото кралско семејство
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ