3D цртежи | Ben Heine

Белгискиот уметник Ben Heine е главен виновник за проектот насловен како „Молив vs. камера“. Тој создава 3D цртежи на огромни листови, за потоа да...

Креативност како начин на живот

Michael aka "Moerkey" е талентиран уметник од Harsham, Victoria, Australia. Чистејќи го својот двор од стари работи, тој дошол на идеја од тие работи...

Акварелни портрети на метрополите

,,Импулсот кој ја тера да црта’’ е главниот иницијатор да започне со изработка на нови дела, а инспирацијата ја бара во чашка вино, шолја...

Еволуција | Time, Vogue & Cosmopolitan

Мас медијата игра понекогаш и клучен дел во оформувањето на нашите мислења во врска со сегашните случувања. Понекогаш? Па, може да се рече и секогаш. Списанијата...

Извонредни слики | Hesther van Doornum

Hesther van Doornum e талентирана сликарка од Холандија која создава моќни слики. Освен бои таа користи и песок при создавањето на нејзините уметнички дела....

Хероини во акварел | Samantha Hahn

Постои една изрека која вели дека „убавината е во окото на набљудувачот“- а кога наблудувачот има чувство за уметност и талент истата да ја...

Приказ | Пабло Руиз Пикасо

Пабло Руиз Пикасо е шпански и француски сликар. Роден е во Малага188,1 а почина во Мужен, во близина на Кан во Франција во 1973....

Портрети на славните изработени само со молив

Веќе ви покажавме фасцинантни дела нацртани само со молив, оние на Paul Lung и Fredo, a денес сакаме да споделиме уште една збирка на...
video

Познатото дело на Пикасо ги урна сите рекорди во продажба

Во понеденикот на 12ти мај, беше одржана аукција на познати уметнички дела од светски познати автори. Аукцијата беше одржана во светски познатата аукциска куќа...

‪#‎This_Generation‬ постери | Ajit Johnson

‪#‎This_Generation‬ постери. Постери кој ја опишуваат новата младина. Автор - Ajit Johnson  

Кафемоција | Драган Божинов

Оној кој работи со своите раце е работник. Оној кој работи со своите раце и ум е занаетчија. Но, оној кој работи со своите раце, ум...
video

Дела од пламен и саѓи | Steven Spazuk

Steven Spazuk е уметник од Канада кој е познат како „сликарот со оган“. Spazuk последните 14 години ги поминува во усовршување на својата несекојдневна...