Мал стан за млад пар

Дизајнирањето на привремен животен простор за млади парови може да биде предизвик, особено ако станува збор за дом со мала површина. И двајцата се...

Мали и убави станови (3.дел)

Големината на станот е од особено значење, но само кога знаете како паметно да го искористите расположливиот простор. Животот во мал стан може да...

Мини дом во поткровје

Понекогаш, таванските станови се пространи, комфорни и масивни, а неретко го завземаат и целиот кат од една станбена зграда. Но, постојат и случаи каде...

Мала еколошка куќичка

Soleta zeroEnergy е самоодржлива куќа за чиј дизајн е заслужен тимот на романската фондација FIST (Foundation for Inventics and Sustainable Technologies). Куќата може да...

Среќен и колоритен дом

Постојат домови кои се толку ведро, шарено и позитивно уредени, што секој миг поминат во нив е причина за среќа, изнудувајќи насмевка и оптимизам...

Мали и убави станови (2.дел)

По петте инвентивни решенија за уредување на мали станови, потрагата по убави идеи за дом со скромна квадратура ја продолжуваме со разгледување на уште...

Мини стан со тераса

Ентериерот на овој мал стан е одличен пример како може максимално да се искористи лимитираниот простор во домот, без преголем буџет и на едноставен...

Мали и убави станови (1.дел)

Додека повеќето дизајнери мечтаат за уредување големи и пространи станбени простори, за дел од нив е вистински предизвик во дом со скромна квадратура и...

Кафе-музеј | Stedelijk Museum Schiedam

Дали некогаш сте замислувале идеална комбинација од книги и кафе, на апсолутно незамисливо место кое единствено сте можеле да го искусите преку некое пост-модернистичко...

Отмена гарсониера од 34м2

Луксузот е најчесто синоним за огромни и масивни животни простори, каде дизајнерите не штедат на скапоцени парчиња мебел и раскошни декорации во ентериерот. Сепак,...

Младешки стан со свежи идеи

Постојат домови кои освојуваат со оригиналноста и креативниот дизајн, комплетно рефлектирајќи ја индивидуалноста на сопствениците во животниот простор. Еден таков е и овој прекрасен...

Мал стан во поткровје

Компактен, пријатен и вкусно уреден – вака изгледа домот на една млада стилистка, спакуван во станбен простор со површина од само 34 метри квадратни....

Модерен италијански стан

Италијанскиот дизајн е синоним за стил, софистицираност и елеганција во животниот простор. Повеќето Италијанци имаат одличен вкус, а нивните куќи и станови се одраз...

Поткровје со креативен дизајн

Со добар распоред на мебелот, станот во поткровје може да биде идеално место за семеен живот. Архитектонскиот тим од украинското „Svoya Studio“ уште еднаш...

Стан за чиста 5-ка

Постојат домови кои е доволно само еднаш да ги видите, за во истиот миг да посакате да се вселите во нив и никогаш да...

Планинска куќа од соништата

Ако некогаш во детството сте мечтале за чудесна куќа на планина, или можеби се’ уште копнеете за бегство далеку од градот, тогаш подгответе се...